SNEAKERVILLE FESTIVAL RECAP

Prvi festival superg

Prvi festival superg v Srbiji – Sneakerville, powered by Tike and Buzz, se je odvijal v nedeljo, 13. oktobra v Luki Beograd in v samo enem dnevu privabil več kot dvajset tisoč ljubiteljev in zbirateljev superg, sneaker kulture, umetnosti, glasbe in športa. Čakalna vrsta za vstop na festival se je začela nabirati že zgodaj pred 11. uro, ko so se vrata uradno odprla. V vsakem pogledu je bil za udeležence to nepozaben dan. Obiskovalci so na enem mestu lahko videli ponudbo največjih svetovnih ter tudi lokalnih športnih in modnih znamk, ki so skupaj z sneaker koncepti Tike, Buzz ter Dunk Shop ponudili širok asortiman limitiranih kolekcij ter obiskovalcem omogočili sodelovanje na številnih zanimivih aktivacijah.

Med aktivacijami, ki so na festivalu požele največ pozornosti, je bila tudi naša delavnica, na kateri so najbolj prepoznavni zbiratelji superg – Marko Đorđević – Maks StreetLifePetar MitrovićBoki Savićević,  Morse OneGears MofosMiloš Prodanov MadvillainLazar Labus, Danijel KreskoIvan EmiMili Khumara – Filadendron, skupaj z dekleti, ki se ukvarjajo z izdelavo obutve Lena Canis ModusKatarina Valterović in Katarina Šikuljak in mnogimi drugimi zainteresiranimi obiskovalci preizkusili orodja za izdelavo čevljev, kombinirali kose superg in ustvarili povsem nove, mutantne modele superg.

Poleg te delavnice so pozornost prejeli tudi BUZZ delavnica, na kateri so udeleženci lahko dizajnirali svoje modele superg, Nike delavnica, na kateri so udeleženci na licu mesta izdelovali svoj custom par Air Force 1 ter mnoge druge aktivacije ostalih brandov, ki so sodelovali na festivalu.

Posebna poslastica za resnične ljubitelje sneaker kulture je bila razstava dveh največjih zbirateljev superg v regiji - Marka Đorđevića i Bojana Savićevića, ki je zajemala le del njunih iimpresivnih osebnih zbirk superg.

Ljubitelji superg so imeli priložnost, da v okviru Resell and Trade kotička izmenjajo svoje superge z drugimi zbiratelji, prodajo nekaj svojih starih parov superg, ter v svojo zbirko dodajo nove. Poleg tega so ponudbo dopolnjevali lokalni brandi - Dechkotzar, Disciplina, Rope, Kobazz, Fake, Urban Design, Paar Socks in Beowallz, ki se z lahkoto postavijo ob bok največjim svetovnim brandom.

Za odlično vzdušje skozi celoten potek festivalskega dne so bili zadolženi Dj Rokam in Dj Laki ter Cjofo Burazengija, ki je s svojim povezovanjem dogodka prenašal fenomenalno atmosfero, ki je tistega dne vladala v Luki Beograd. Po tomboli so sledili nastopi najbolj aktualnih izvajalcev na domači ter regionalni sceni - Senidah, Sare Jo, Klinca, Fox-a in Surreal-a, ki so samo potrdili, da je bila Luka Beograd tistega dne središče mesta.

V kolikor niste imeli možnosti, da se festivala udeležite, si poglejte atmosfero iz prvega Sneakerville festivala na fotografijah. 

Ali vam je bil ta članek v pomoč